Album Najlepšie dievčatá legendárnej skupiny Modus vychádza v reedícii

12.10.2024 Bratislava

Bratislava 12. októbra (TASR) - Album Najlepšie dievčatá legendárnej skupiny Modus vychádza v reedícii na CD aj LP. Pôvodne vyšiel vo vydavateľstve OPUS v roku 1984. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

V tom čase bol speváckym sólistom skupiny Marián Greksa, popri ktorom spievali ako sólisti aj kapelník Janko Lehotský a nedávno zosnulý bubeník Ľubomír Stankovský. Ten naspieval aj dominantný mega hit tohto albumu Ty, ja a môj brat, ktorý zľudovel skôr pod názvom Sklíčka či Sklíčka dotykov. Album však prináša aj ďalšie významné piesne skupiny, ako sú Hudobníčka, Kamoš z dvora alebo silná balada Otec a syn.

Na albume hrajú a spievajú Ján Lehotský (klávesové nástroje, sólový spev), Marián Greksa (sólový spev), Ľubomír Stankovský (bicie nástroje, sólový spev), Vladimír Kassay (basová gitara, zbor) a Jiří Vana (gitara).

"Po dlhšom čase som si vypočul desať pesničiek na zvukovom zázname Najlepšie dievčatá, ktoré mi pripomenuli chvíle, keď som skladal kompozície, ktoré ma znova potešili. Pomohol mi k tomu aj spev Mariána Greksu. Bolo to veselé, tvrdé obdobie, ktoré patrilo k tým najlepším. Som rád, že tieto pesničky vznikali postupne a pripomínali tvorbu Modusu a teším sa, že ich mám stále vo svojom povedomí," povedal k reedícii Janko Lehotský a pridal aj vyjadrenie k aktuálnemu oceneniu SOZA: "Potešil som sa, že tento rok si SOZA všimla moje melodické linky, ktoré stále majú staromol a novodur a takto priblížila moju celoživotnú tvorbu, za ktorú som dostal veľmi ťažkú sošku, ktorej nájdem pekné miesto na klavíri vedľa môjho vzoru Raya Charlesa. Som rád, že slávnostný večer sa podaril a budem naňho spomínať."
 

Vyberte región

mark